UPDATE CORONAVIRUS - START SEIZOEN 2021 UITGESTELD

05-03-2021 -

Gezien de geldende maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus,stellen we de officiële seizoenstart nog even uit. Wellicht mogen we als club terug activiteiten organiseren vanaf april. We volgen dit op en houden jullie op de hoogte.  Tot nader order zullen er dus geen officiële ritten georganiseerd worden. Er is dus voorlopig ook geen inschrijving, geen inleg, geen kampioenschap en geen terugbetaling. In tussentijd kunen wel vrije roitten gereden worden, in groepjes van maximaal 10 personen en met inachtname van de geldende maatregelen, met start op zondag om 9u aan het lokaal. Begin maart is natuurlijk de periode waarin de winterslaap achter de rug is en het bij de meesten behoorlijk begint te kriebelen om op de fiets te springen. Daarom willen we jullie zeker aanmoedigen om er in kleine groepjes op uit te trekken. Wie graag een tochtje maakt, kan daarom op zondagmorgen om 9u eens passeren aan ons lokaal, café Dievenput. Op de parking kunnen dan groepjes van de toegelaten grootte (momenteel is dat 10 fietsers per groep) gevormd worden, die dan elk hun ritje rijden.

Aan de leden die willen meefietsen, vragen we wel uitdrukkelijk om de regels te respecteren:

  • Op de parking draagt iedereen een mondmasker, zowel voor als na de rit.
  • Ook op de parking staan we in kleine groepjes, met minstens anderhalve meter afstand tussen de groepjes.
  • Tijdens de rit blijven de groepjes steeds voldoende ver uit elkaar. Idealiter rijden ze langs een totaal verschillend parcours. Mocht de route van verschillende groepjes toch (deels) gelijk lopen, dan wordt 50 meter afstand gehouden tussen de groepjes. Aan kruispunten en bij overwegen vertraagt ook de achteropkomende groep, en stopt deze minstens 15 meter achter de voorliggende groep. 
  • Na de rit worden de groepjes ontbonden en keert iedereen terug naar de eigen bubbel. Er zijn dus geen gezamenlijke ‘après-rit-activiteiten’.

Op deze manier kopen we iedereen de gelegenheid te bieden om enkele andere clubgenoten eens terug te zien en in (weliswaar klein) groep een zondagsritje af te werken, en dit zonder de geldende regels te overtreden.

We hopen samen met jullie dat deze manier van werken slechts voor een beperkte periode van toepassing zal zijn. We willen natuurlijk niets liever dan zeer binnenkort volledig heropstarten, zodat we dit jaar toch nog een groot deel van het seizoen op een ‘normale’ manier kunnen afwerken.