De club

We hadden hier net zo goed kunnen schrijven : ‘de geschiedenis’, ‘de filosofie’, ‘het motief’ enz … Maar nog veel beter :  ‘HET ZIJN’.

Wist je dat WTC Ottergem, in 1972, bijna 40 jaar geleden gesticht werd als een toevallig idee van enkele vrienden-boogschutters die als ‘De Beekkantvrienden’ met fietsuitstappen begonnen?

Omdat ‘de boog niet altijd gespannen’ kan staan, willen we ook nu, 40 jaar later, nog steeds, en vooral, onze wekelijkse portie ONTSPANNING halen uit het ‘fietsend samenzijn’.

We hebben een sportieve hobby, zonder dat het een obsessie wordt.  "Sportelen", noemen ze dat nu...

Je moet alles onderhouden:  de conditie, je materiaal, je vrienden, reizen …   Dat is zo’n beetje de reden waarom je bij WTC Ottergem zou aansluiten.

En velen delen deze mening! Als je weet dat Ottergem, als de op één na kleinste deelgemeente van Erpe-Mere, wel de  op één na grootste WTC-club op de been brengt, dan begrijp je wel dat onze leden van ver buiten het dorp, de weg naar de wekelijkse ritten vinden.

We trachten een programma en werking aan te bieden die de gemiddelde fietsfanaat aanspreekt, maar ook de familie niet vergeet.

We blijven constant bijsturen en aanpassen, intussen wakend over ‘ontspanning’ t.o.v. ‘inspanning’.

Daarom heeft het bestuur de taak om de grootste gemene deler van alle WTC’ers te vinden en daar ons kompas op af te stemmen.

Als je weet dat de GGD het midden houdt tussen de extremen en het aantal, dan weet je dat de factor ‘bestuur’ een meer dan gezonde dosis creativiteit, inleving, respect en inzet vereist.

Daarom langs deze weg een welgemeende dankjewel aan huidige en voormalige bestuursleden en andere leden voor hun inzet en tijd voor onze club!